MLINARSTVO, JUFKE
I PEKARSTVO

ZLATNI PUDER

Klas je sedamdesetih godina prošlog vijeka bio među prvim proizvođačima koji je na ovim prostorima proizveo namjensko brašno T-400, pod brendom Zlatni puder. Od tada je prošlo više od 45 godina, a Zlatni puder je u svakom trenutku na bh. tržištu bio apsolutni lider u kategoriji namjenskog brašna.

Kada domaćice ne žele rizikovati u svojoj kuhinji, a žele savršenu pitu, hljeb, pogaču ili kolač, tada obavezno biraju Zlatni puder, jer je sinonim za kvalitet i to ne samo u BiH, nego i na brojnim izvoznim tržištima (Crna Gora, Švedska, SAD, Holandija, Njemačka, Slovenija…).

Zlatni puder, kao i ostali tipovi brašna, proizvode se u Klasovom mlinu za preradu pšenice, koji je u Jugoistočnoj Evropi najveći i najsavremeniji, potpuno automatizirani, mlin i čiji je ukupni instalirani kapacitet 450 tona dnevno. Zahvaljujući novoj opremi, Klas odavno zauzima lidersku poziciju u proizvodnji mlinsko-pekarskih proizvoda u BiH.

Ljubače brašno - 100% prirodno i bez aditiva

U ponudi imamo sljedeće tipove brašna:

  1. Bijelo pšenično brašno T-500 Ljubače (pakovanja 1, 2, 5 i 25 kg) 
  2. Bijelo pšenično T-500 Univerzalno (pakovanja od 5 i 25 kg) tzv hljebno brašno
  3. Bijelo pšenično brašno T-550 Ljubače 
  4. Polubijelo pšenično brašno T-710 i T-850 (pakovanja od 5 i 25 kg) 
  5. Pšenično integralno brašno Ljubače (pakovanja od 5 kg) 
  6. Raženo integralno brašno Ljubače (pakovanja od 5 kg) 
  7. Pšenični griz Ljubače (pakovanja 800 gr i 25 kg) 

Jufke Sprind

Iz godine u godinu jufke Sprind, kao sastavni dio domaćinstava, prenose tradiciju iz generacije u generaciju, te dobijaju priznanja za visoku kvalitetu, od kojih je posljenja u nizu zlatna medalja za kvalitet jufke sa Međunarodnog Sajma poljoprivrede i prehrambene industrije Gradačac.
Jufke za pite Sprind su čuvari nasljeđa bosanske kuhinje, koje se savršeno uklapaju u užurbanu svakodnevnicu pretvarajući spremanje pita u zadovoljstvo, a miris tek pečene pite okuplja sve članove porodice.
Pored već prepoznatljivihe jufke za pitu, baklavu, te jufke za pitu i baklavu, u Sprindovom asortimanu, možete pronaći još i jufku od heljde, integralnu jufku, kukuruznu brašna.