KEKSI, BISKVITI
I OSTALO

Bosanski lokum

Još prije skoro 40 godina tehnolozi Klasa su iz kulinarske tradicije „posudili“ crtice za recept Bosanskog lokuma, kako bi sladokusci širom svijeta mogli uživati u originalnom čajnom pecivu. Bosanski lokum, posebni delikates napravljen od najkvalitetnijih sastojaka upućuje na bogatu i jedinstvenu historiju Bosne i Hercegovne – mješavinu najboljeg od osmanskog i austrougarskog utjecaja. Lokumi su se, prema pripovijedanjima, spremali samo najdražima da budu uz njih na dugim i neizvjesnim putovanjima i da ih svojim mirisom podsjete na dom koji su ostavili, te da, gdje god da su, osjete da ih prati ljubav. Vremenom je to postala omiljena slastica cijelog svijeta, a prehrambena kompanija Klas d.d. Sarajevo je u ovom dijelu Evrope prvi i jedini industrijski proizvođač lokuma prema originalnoj orijentalnoj recepturi.

TOPS biskviti

Biskvit sa želeom okusa naranče i čokoladnim preljevom – okruglo pecivo sa prozirnim voćnim želeom, presvučeno tamnosmeđom čokoladnom glazurom.

Fit

FIT je Klasov integralni keks proizveden 2015. godine, nastao u odjelu za razvoj kompanije Klas, a na njemu se radilo nešto manje od godinu dana. Novi brand je u potpunosti djelo domaćih stručnjaka.
FIT se proizvodi u četiri okusa: ovsene pahuljice, ovsene pahuljice I lješnjak, sa čokoladnim granulama i sa kakaom i lješnjakom.
Radi se o zdravom proizvodu, a čak četvrtinu keksa čine ovsene pahuljice koje snižavaju holesterol i sprječavaju razvoj srčanih oboljenja. Ovsene pahuljice su značajan izvor dijetalnih vlakana i jedan od najboljih izvora tokotrienola (podvrsta vitamina E). Sadrže vitamin B1, B5, folnu kiselinu, biotin, vitamin E, kao i cink, magnezijum, bakar, gvožđe, mangan.

Rahat lokum

U 2017. godini prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo je obradovala je svoje potrošače razvojem još jednog novog proizvoda – Rahat lokuma i to u tri okusa: ruža, orah i mix. Ovaj proizvod je u potpunosti domaći, bosanskohercegovački, počev od receptura i sirovina pa do dizajna i ambalaže.
Riječi rahat i lokum potiču iz turskog jezika, a zajedno znače zadovoljstvo za grlo. Rahat lokum je na ove prostore stigao prije više od 500 godina, i posluživao se isključivo visokoj klasi na dvoru. Uvijao se u svilu i tako donosio na dvor. Danas je ispijanje bosanske kafe uz rahat lokum i druge orijentalne slastice postao ritual u domaćinstvima širom BiH. Običaj je rahat lokumom poslužiti drage goste i pokloniti ga dragim prijateljima.

Mak Zara

Mak Zara je prva manufaktura za proizvodnju i prodaju čokoladnih pralina i ostalih konditorskih proizvoda u Bosni i Hercegovini po uzoru na belgijske praline.

Mak Zara je prepoznatljiva po pralinama koje, osim okusima, plijene pažnju ambalažom u kojoj dolaze, odnosno pakovanjima za koje je zadužen naš tim dizajnera. Istakla bih posebno pakovanje, a to je drvena kutija u kojoj se nalaze praline koje ne možete naći u ostalim ambalažama. Istinski čokoljupci znaju o čemu govorim, jer je to spoj nevjerovatnih okusa. Kada govorimo o pralinama tu su one sa tamnom čokoladom sa 51 i 70 posto kakaa, potom sa mliječnom i bijelom čokoladom. To je ta vanjska razlika. Međutim, eksploziju okusa otkrit ćete tek kada zagrizete, i tada ćete znati je li to pralina sa šumskim voćem, orah-kremom, cheesecakeom i šumskim voćem, pistacijama, karamelom, vanilijom, mentom…

Master Petit

Master Petit Biscuits je jedna od prvih kategorija koje je AS doo počela proizvoditi prilikom pokretanja proizvodnih linija. Master Petit se proizvodi u dva programa: obični program, te posni program. Najprodavaniji artikal unutar kategorije jeste Mljeveni keks 300 g koji iz godine u godini bilježi konstantan rast. Master-majstor dobrih okusa!

Kent napolitanka

Kent napolitanka je idealan spoj hrskavog vafl lista i kreme različitih okusa u količini od 73 %, koja se sa poboljšanim kvalitetom i u novoj privlačnoj ambalaži počela proizvoditi početkom 2018 godine. Kent napolitanka se proizvodi u dva programa: čokoladirani i nečokoladirani. Planiran je razvoj novih artikala unutar ove kategorije koji će svakako doprinijeti napretku te novi artikli će biti prilagođeni svim uzrastima i potrebama potrošača.  Kent- neodoljivi užitak koji sebi možete priuštiti!

Kent domaći keks

Čajni keksi su velika kategorije unutar Kent brenda koji se proizvodi u dva programa: obični i posni, te čokoladirani i nečokoladirani. Potpuni redizajn kategorija je doživjela početkom 2018. godine i od tada bilježi konstantan trend rasta. Ukusni keksići su idealni za sve prilike, bilo da se radi o jutarnjoj kafi, izletu, druženju sa prijateljima. Kent- neodoljivi užitak koji sebi možete priuštiti!

Master štrudla

Master štrudla je jedna od prvih kategorija koje je AS doo počela proizvoditi prilikom pokretanja proizvodnih linija. Master štrudla se proizvodi u dva programa: čokoladirani i nečokoladirani. Jedna je od vodećih kategorija te iz godine u godine bilježi trend rasta. Savršen spoj mekanog biskvita i voćnog punjenja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Master-majstor dobrih okusa!