PRAKSE I PRIPRAVNIČKI PROGRAMI / POČETAK KARIJERE MEĐU ASOVIMA

STUDENTSKE
PRAKSE

Studenti svoju poslovnu karijeru mogu kod nas započeti studentskom praksom. Ako ste usmjereni na svoju profesionalnu budućnost, ovdje imate šansu da od studentske prakse preko pripravništva stignete i do zaposlenja.

Dabi ste mogli obavljati studentsku praksu u jednoj od naših članica, neophodno je da imate status studenta. Dužina trajanja prakse može biti u rasponu od 1 do 3 mjeseca.

Studentska praksa može se obavljati tokom cijele godine, a sam početak prilagođavamo potrebama i studanata i kompanije.

Tražimo članove tima koji će zajedno s nama nastaviti nizati poslovne uspjehe.

PRIPRAVNIČKI
PROGRAM

AS holding kao poslodavac nudi različite mogućnosti za zapošljavanje i razvoj karijere.

Apsolventima se po uspješnom završetku studija nudi mogućnost sudjelovanja u pripravničkom programu, a ovisno o performansama, nakon toga i zaposlenja.

Mladi obrazovani kandidati bez radnog iskustva mogu iskoristiti priliku i prijaviti se za pripravništvo. Ukoliko kroz selekcijski proces budete izabrani, na ovaj način imate mogućnost direktnog kontakta sa svakodnevnim radnim zadacima, te iz prve ruke iskusiti što znači biti dio stabilnog i uspješnog tima. Kroz pripravništvo nove će zaposlenike voditi mentori koji će svoje iskustvo i znanje prenijeti mladim kolegama.

Pripravništvo nudi uvid u mnogobrojne i vrlo konkretne procese unutar kompanije, a ovisno o radnom mjestu i sudjelovanje u raznim projektima. Nudimo  raznolike mogućnosti da svoju poslovnu karijeru započnete kod nas i oblikujete svoju profesionalnu budućnost u pozitivnom smjeru.

Ako je iza Vas uspješno završen studij, imate izražene komunikacijske vještine, krasi Vas poduzetnički duh, AS Group je pravo mjesto za Vas!

Prvi korak možete napraviti već sada prijavom putem linka „Potencijalni AS-ovi“ na našem portalu za karijere. Zakoračite s nama u uspješnu budućnost!

SELEKCIJA
KANDIDATA

Svi kandidati prolaze kroz selekcijski proces.

U procesu selekcije, bitno je ostaviti dobar dojam od samog početka. Razgovor za posao samo je jedan od postupaka koje morate proći na putu prema svom cilju.

Stvari koje nikako ne biste trebali činiti je kasniti na dogovoreni intervju ili imati glasno uključen mobitel koji bi mogao zazvoniti.

U svom životopisu navedite isključivo tačne infomacije. Nikada nemojte navoditi netačne informacije jer se svi podaci mogu lako provjeriti. Ukoliko se želite kvalitetno pripremiti za razgovor, adekvatno se informirajte o poslodavcu i dobro izvježbajte svoj nastup kako bi u razgovoru bili što opušteniji i prikazali sve svoje kvalitete.

Poželjna profesionalna ponašanja su kulturan pozdrav, adekvatan stisak ukoliko se rukujete, te primjereno jezično izražavanje.

Kod rukovanja, koje je uobičajeno na početku i kraju razgovora, potrudite se da stisak bude dovoljno čvrst da pokaže vaš stav, a nikako lagani preopušteni stisak ruke jer šalje poruku nezainteresovanosti. U redu je malo i gestikulirati, ali pripazite da to ne bude previše.

Na postavljena pitanja odgovarajte konkretno i jasno, budite svjesni svojih prednosti i mana, i spremni da ih identificirate i o njima razgovarate sa komisijom.

Upravo su mane kandidata često pitanje na selekcijskim razgovorima, pa se potrudite da imate svoj odgovor ukoliko se ovakvo pitanje pojavi. Niko nije savršen, a kandidati koji su svjesni svojih mana mogu na njima i raditi.
Nikako ne bi trebalo ružno govoriti o bivšim poslodavcima ili drugim ljudima, jer to puno govori i o Vama. Poslodavac bi mogao pomisliti da ćete tako govoriti i o njemu, bez obzira da li ste imali povod.

Pokušajte izbjegavati fraze, a svakako nemojte koristiti žargon i neprimjeren govor.
Poželjno je da na razgovor dođete informisani o potencijalnom poslodavcu jer to pokazuje Vaš interes.

Najbitnije je da vjerujete u sebe i da se potrudite što bolje predstaviti.